Cursus informatie

Algemene informatie


De volgende cursus zal plaatsvinden in het begin van het volgende jaar, van 26 januari tot 9 februari in 2019. Daarop volgend zal er ook een cursus plaatsvinden van 2 november tot en met 16 november. De cursus wordt gegeven in de traditie van de vooraanstaande Ajahn Tong Sirimangalo, een Boeddhistische leraar en monnik uit Noord-Thailand. Phra Ofer, een Engels sprekende monnik, zal de cursus begeleiden. Er is een vertaler aanwezig voor diegene welke geen Engels spreken.

De cursus wordt gehouden in nobele stilte. Dit betekent dat er, buiten regulier contact met de docent om, niet gesproken wordt als het niet noodzakelijk is. Om half zeven ’s ochtends is er ontbijt beschikbaar, en rond 11 uur is de lunch beschikbaar. Al het eten is vegetarisch.

Zoals gebruikelijk binnen deze traditie duur de introductie cursus 14 dagen. Tijdens deze 14 dagen zal de docent uitleggen wat de exacte oefeningen zijn. Onderdeel van de cursus is dagelijks contact met de docent waarbij de oefeningen toegelicht worden en voortgang van de cursus besproken wordt. Voor ervaren deelnemers binnen onze traditie duurt een retraite 10 dagen.

De kosten van deze retraite zijn nog niet bepaald. Ter indicatie volgt hieronder een overzicht van de kosten van de retraite het voorgaande jaar.

De kosten om deel te kunnen nemen aan de volledige retraite zijn €450,- voor een gedeelde kamer, en € 650,- voor een eenpersoonskamer indien beschikbaar. Met name de hoeveelheid zelfstandige kamers is klein, neem even contact op om te kijken of er nog een kamer beschikbaar is. De kosten zijn voor de volledige retraite, inclusief eten. Voor het onderricht kun je een zelf te bepalen donatie geven aan het einde van de cursus.

Voorbereiding


Het is handig om de volgende dingen mee te nemen naar de cursus:

  • Meditatie timer
  • Wekker
  • Meditatie kussen
  • Een zachte mat of dikke deken, ter ondersteuning van de benen
  • Afhankelijk van de positie waarin je mediteert, kussentjes ter ondersteuning van de knieën
  • Witte, makkelijk zittende kleding

Handdoeken zijn niet inbegrepen bij de cursus.

Gelieve geen mobiele telefoon gebruiken tijdens de cursus. Dit leidt af van de cursus. Om gewrichten te beschermen kan het handig zijn om stevige kussentjes mee te nemen ter ondersteuning van de knieën, zelfs als je normaal gesproken geen last van je knieën hebt tijdens zittende meditatie.