Docentinformatie

Phra Ofer

Ajahn Ofer Adi (Phra Thiracitto)

De vooraanstaande Ajahn Ofer Adi is een monnik wie Vipassana Meditatie beoefent sinds 1989. Eerst in Wat Rampoeng onder toezicht van de vooraanstaande Luang Poh Banyat Akkayano, waarna onder toezicht van Ajahn Tong Sirimangalo in Wat Chomtong.
Voordat Ajahn Ofer Adi zich tot monnik wijdde in 2001 heeft hij een aantal jaar meditatie onderricht in zijn thuisland, Israel.
Sinds 2001 is hij inmiddels verscheidene jaren monnik en meditatieleraar geweest in een boeddhistische tempel nabij Frankfurt.
Sinds 2005 onderricht hij ook in zijn thuisland Israel. Sinds 2010 is hij ook vaak aanwezig bij het meditatiecentrum in Israel, welke in dat jaar was opgericht.

Carmen Kartsters

Carmen Karsters

Carmen komt oorspronkelijk uit Suriname maar heeft de meeste jaren van haar leven doorgebracht in Nederland.
In 2007 heeft zij de basic course in de traditie van de Ajahn Tong Sirimangalo gevolgd.
Sindsdien heeft zij vele retraites gedaan onder leiding van onder andere Kuhn Thanat, Kuhn Kate, Phra Ofer en Hildegard Huber.

Na verschillende langdurige verblijven in de Northern Vipassana meditation Centre in Chomtong, Thailand, heeft Ajahn Tong Sirimangalo haar in 2018 geautoriseerd als leraar. 
Kuhn Thanat heeft haar de organisatie van de retraites in Nederland toevertrouwd en heeft de wens dat zij in de toekomst een meditatie centrum opricht.

Zij organiseert sinds 2015 meerdere keren per jaar retraites in Nederland.

In 2019 heeft zij een award van de regering van Chiang Mai, Thailand, gekregen voor haar inzet het Boeddhisme te verspreiden.


Fotos met dank aan Eric Spirau