Traditionele overdrachtslijn

Ajahn Thong


Abt van de tempel Wat Phradhatu Sri Chomtong Voravihara
de hoogst gewaarde monnik Phra Prom Mongkol Vi (hoogst gewaarde monnik en leraar Ajahn Tong Sirimangalo)

De vooraanstaande Monnik en leraar Ajahn Tong Sirimangalo is geboren in 1923. Hij heeft zijn hele leven gewijd aan het praktiseren en verspreiden van Vipassana Meditatie. In 1934 is hij toegetreden als een novice en 1944 werd hij monnik. In 1950 werd hij voor een jaar uitgezonden naar de tempel Wat Mahathat in Bangkok waar hij de enige vertegenwoordiger was van de Noord Thaise Sangha, om daar Vipassana meditatie gebaseerd op de vier fundamenten van Mindfulness te beoefenen. De twee jaren erna studeerde hij in Birma met de befaamde Mahasi Sayadaw Bhaddantasobhana Mahathera.
De zeer gerespecteerde Monnik Ajahn Tong Sirimangalo is een van de meest vooraanstaande meditatie leraren in Thailand. Sinds 1980 geven hij en zijn discipelen ook Vipassana cursussen in Europa en Amerika. Tegenwoordig leeft en geeft hij voornamelijk onderricht in de tempel Wat Phradhatu Sri Chom Tong Voravihara vlakbij Chiangmai in Thailand. Dit is een grote en welbekende tempel voor meditatie. De tempel heeft ook een internationaal meditatiecentrum voor buitenlandse studenten. Dit internationale centrum wordt gemanaged door Khun Thanat en Kuhn Kathryn Chindaporn.

Khun Thanat


De grondlegger en manager van de internationale afdeling van de meditatiecentrum van de tempel Wat Phradhatu Sri Chomtong Voravihara
Kuhn Thanat Chindaporn.

Kuhn Thanat is een van de senior discipelen van de hooggewaardeerde Phra Prom Mongkol Vi (hooggewaarde monnik en leraar Ajarn Tong Sirimangalo).
Hij is een leraar in Satipatthana Vipassana Meditatie volgens de traditie van het Theravada Boeddhisme in Thailand. Hij is de grondlegger en managing directeur van het internationale meditatiecentrum van de tempel Wat Phradhatu Sri Chomtong Voravihara, dat sinds 2000 bestaat. Kuhn Thanat studeerde Vipassana meditatie met venerabel Ajahn Tong Sirimangalo sinds de jaren 80. Hij begon loopbaan als leraar met wijlen gerespecteerde monnik Banyat Akkayano, de directeur van Thailands Northern Insight Meditation Center in de tempel Wat Ram Poeng (Tapotaram) in Chiang Mai. Sinds 1988, verzorgt Kuhn Thanat meditatie cursussen in Thailand, Hawaii, Amerika, Canada, Mexico, Colombia, Duitsland, Spanje, Slovenia, Frankrijk, Israel, India en Nepal.
In 2004 heeft hij Thailand’s “Sema Dhammacakka” ontvangen voor zijn bijdrage aan het verspreiden van het Boeddhisme wereldwijd.

Khun Kate


Assistent manager van het internationale meditatiecentrum in de tempel Wat Phradhatu Sri Chomtong Voraviahara
Khun Kathryn Chindaporn

Khun Kathryn Chindaporn (Kate Johnston) is een senior discipel van Venerable Phra Prom Mongkol Vi (Ven. Phra Ajarn Tong Sirimangalo). Zij studeert Vipassana sinds 1986 en geeft sinds 20 jaar les. Sinds 1988 leidt zij cursussen in Thailand, Noord-Amerika, Hawaii, Europa, Israel en India.
Tevens is zij sinds 1999 lector aan de Mahachulalongkorn Rajavidyalaya Boeddhistische Universiteit in Chiang Mai. Momenteel is zij Thai-Engels tolk, assistent manager en meditatieleraar bij het internationale meditatiecentrum van de tempel Wat Phradhatu Sri Chomtong Voravihara bij Chiang Mai.
Sinds 1989 is zij tolk voor Thaise meditatie meesters en heeft zij vijf Boeddhistische vertalingen gepubliceerd.
In 2000 heeft Khun Kathryn de “Benefactor of Buddhism Award” van de provincie Chiang Mai ontvangen en de “Sema Dhammacakka” als erkenning voor het verspreiden van het Boeddhisme. Deze laatste ontving zij van de prinses van Thailand Maha Chakri Sirindhorn.